Іграшки, зроблені в Україні

Іграшки, зроблені в Україні.  Пограємо? 

 Не за горами низка світлих та веселих свят, яких так чекають хлопці та дівчата: це і день Святого Миколая, і Новий рік, і Різдво.

Українське національне вбрання

І ДУША, І ХАРАКТЕР, І ЗОВНІШНІСТЬ...


Наш народ має і душу, і характер, і зовнішність. Його душа – то пісня, його характер – то танок, а от зовнішність – то самобутній національний одяг.
Традиційність нашого одягу має глибоке коріння, бо сягає ще часів Київської Русі! Наприклад. Ніколи не задумувалась, чому жіноче національне вбрання має кілька шарів: плахта – на сорочку, запаска – на плахту, а на неї – керсетка або юпка з рукавами, крім того, кожен нижній шар повинен виглядати з-під верхнього? А причина в тому, що витоки цього звичаю криються ще у далекому Середньовіччі!
Створення авторської ляльки в українському стилі, привело мене до того, що я просто захопилась вивченням українського народного одягу і це дуже цікаво! Я зробила для себе висновок, що вивчення одягу може стати джерелом пізнання етнічної культури українців.

На формування національного костюму мали свій вплив різні фактори: історичний, побутовий, майновий, тому костюми представників різних регіонів України та різних верств населення між собою відрізнялися.

Традиційні та найбільше поширені форми українського костюма, які зараз згадуються як національні, були сформовані у ХІХ ст.. Узагальнивши, можна виділити основні його елементи, притаманні для всієї території України.